Har avverget flere høyreekstreme terrorangrep og avslørt alvorlige drapstrusler – bare i løpet av august

To dager etter terrorforsøket mot al-Noor-moskéen i Bærum for halvannen uke siden, offentliggjorde Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at trusselvurderingen for høyreekstrem terror i Norge var oppjustert i løpet av sommeren (torsdag ble det kjent at også svenske Säpo oppjusterer sin trusselvurdering for høyreekstrem terror). Norske politietater og regjeringen var kjent med innholdet i den nye trusselvurderingen allerede før det høyreekstreme massedrapet i Texas, der Patrick Crusius (22) tok livet av 22 mennesker med halvautomatisk skytevåpen ved et kjøpesenter i El Paso lørdag 3. august. I forkant av terrorangrepet hadde også FBI advart mot faren for flere angrep fra «hvite nasjonalister»: Drap med høyreekstrem motivasjon er i dag karakterisert som den største «hjemlige» terrortrusselen i USA. Bare siden El Paso-terroren i begynnelsen av denne måneden, har amerikanske og kanadiske myndigheter avverget flere konkrete terroraksjoner og avslørt alvorlige trusler fra personer tilknyttet høyreekstreme miljøer.

Torsdag 8. august

FBIs terrorgruppe arresterer den 23 år gamle Las Vegas-mannen Conor Climo, som blir siktet for oppbevaring av uregistrerte våpen og utstyr til å lage bomber. I krypterte chat-meldinger på nettet skal Climo i løpet av 2019 ha kommunisert med flere høyreekstreme grupper i USA, deriblant de voldelige nynazistene i National Socialist Movement og Atomwaffen Division, og redegjort for planer om å gjennomføre e...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.