Håp om snarlig normalisering i Danmark

HALVTOMT/HALVFULLT: Kall det kvalifisert optimisme: Danskenes folkehelseinstitutt, SSI, tror det bare er to måneder igjen av de inngripende koronatiltakene. – Så håper jeg smitten vil begynne å dabbe av og vi får vårt normale liv tilbake, sier fagdirektør Tyra Grove Krause i SSI til dansk TV 2. Resonnementet hennes er at vi etter omikron-bølgen står bedre stilt enn før varianten ble dominerende, fordi immuniteten i befolkningen har blitt styrket med en mye lavere andel alvorlige forløp.

I USA uttalte presidentens rådgiver Anthony Fauci i nyttårshelga at USA trolig vil nå toppen av omikron-bølgen i slutten av januar. Han tar litt flere forbehold når det kommer til muligheten for at omikron kan stanse pandemien ved å fortrenge farligere varianter. – Det er ikke noe vi kan ha en garanti for. Dette viruset har lurt oss før. Husk at vi trodde alt kom til å bli bra med vaksinene, og så kom Delta og saboterte alt, sier Fauci.

Her hjemme jobber FHI med å forberede folk på den antatt kraftige økningen i smitte i januar, i et nytt forsøk på å få frivillig uvaksinerte til å forstå hvor utsatte de er. – Det haster. Vi forventer en stor bølge med smitte rett etter nyttår. Risikoen for å bli smittet blir nå større enn noen gang, uttalte Camilla Stoltenberg i en pressemelding i går.
 


UTESTENGT FRA TWITTER: I går ble den personlige kontoen til den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene permanent suspendert fra Twitt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.