Var advokat for russisk oljeselskap – nå vil han hjelpe deg å redde planeten

Andreas Slettvoll, daglig leder og medstifter av Chooose.
«Velg en kaldere verden» står det i svarte bokstaver på babyrosa bakgrunn. Det er ikke Jonas Gahr Støres versjon av regjeringens politikk. Det er Andreas Slettvoll og hans kolleger i selskapet «Chooose» sitt svar på hvordan vi skal klare å dra oss ut av klimaendringsapatien (og ja, det skal være tre o-er). Nettsiden er renset for moralistiske pekefingre. Det er helt bevisst, en strategi selskapet kaller «klimapositivitet». Målet er å gjøre planet-redding kult og håndterbart for vanlige folk. Rosafargen er ikke bare valgt fordi den sprer glede, men også fordi fargen er apolitisk. Grønt var uaktuelt. — Det er ikke fordi vi er feige, men fordi vi mener at dette ikke er politisk. Derfor får vi kunder fra alle partier. Også er det lekent, med seriøsitet i bunnen. De som synes det er flåsete og teit får bare synes det. Vi ønsker ikke å fordumme, men å forenkle budskapet. Vår målgruppe er hvermannsen. Ikke kun de topp tre prosentene som allerede er superbevisste og gjør mye fra før. Vi vil gi et lavterskeltilbud som har høy effekt, sier Slettvoll. Han og medgründerne mener det er for mange gretne eller ekstreme løsninger som mamma og kompiser ikke vil gjøre med det første. Kanskje må det matchende kuler i ulike rosa-sjatteringer til, pluss hårete, søte monstre med ballonger og et Spotify-enkelt abonnementssystem for å redde verden. Vil du ha «kompis»-, «monster-» eller «superhelt»-abonnement? [caption id="attachment_3850" align="alignnone" width="1100"] ROSA: Slik snakker Chooose til potensielle kunder. (Montasje av skjermdumper fra selskapets nettside).[/caption]

Kjøper og sletter klimakvoter

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.