Han skulle lede «blodig kamp» mot Bidens presidentskap: Sto klare med skytevåpen under kongressangrepet

Da de direktesendte videostrømmene fra det høyreekstreme angrepet på Kongressen i USA rystet verden 6. januar i fjor, var det noen gjerningspersoner som skilte seg ut fra den ellers uregjerlige mobben av voldelige Trump-tilhengere: Mindre grupper som var kledd som soldater, bare uten skytevåpen, så ut til å bevege seg i disiplinert formasjon gjennom folkemengden mens de kommuniserte med hverandre.

Dette var medlemmer av «Oath Keepers», en paramilitær, høyreradikal organisasjon som rekrutterer medlemmer med bakgrunn fra politi og forsvar.

Det har lenge vært kjent at den Trump-vennlige «militsen» var sentral i 6. januar-angrepet, og en rekke medlemmer er straffeforfulgt, men da FBI torsdag aksjonerte mot topplederen i Oath Keepers, Stewart Rhodes, ble langt mer alvorlige anklager kjent.

Rhodes og ti andre personer i Oath Keepers er nå tiltalt for å ha konspirert om å bruke vold for å hindre at Joe Biden ble innsatt som president, en anklage om et langt mer planlagt angrep på det fredelige maktskiftet enn hva som har blitt dokumentert tidligere.

Etterforskerne mener Oath Keepers var beredt til å aksjonere med skytevåpen og store mengder ammunisjon for å holde Trump ved makten, i koordinerte angrep bygget på militær taktikk.

«De koordinerte reiser på tvers av landet for å ta seg til Washington D.C., utstyrte seg med ulike våpen, tok på seg kamputstyr og var beredt til å følge Rhodes’ beskjed om å ta til våpen under hans ledelse. Noen deltagere i konspirasjonen samlet også skytevåpen i utkanten av Washington D.C., distribuerte dem i «quick reaction force»-lag, og ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.