Formuen hans tilsvarer bistanden til Somalia i et helt år – hvilken bistandspolitikk får vi nå?

Nikolai Astrup (H) er utviklingsminister i den nye regjeringen.
Høyre-politikeren Nikolai Astrup (39), som onsdag ble utviklingsminister i den nye regjeringen, har i en årrekke vært rikest blant de folkevalgte på Stortinget. I skattelistene for 2016 var han notert med en privat formue på 337 millioner kroner - altså nesten på millionen det samme som Norge overførte i bistandsmidler til Somalia samme år, ifølge Norads oversikt (340 millioner totalt). Norge ga totalt 36,8 milliarder kroner i bistand i 2016 - landene på det afrikanske kontinentet fikk mest, etterfulgt av land i Midtøsten og Asia. Men hva slags bistandspolitikk vil Stortingets rikeste mann gå i bresjen for? Astrup har bare hatt jobben […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.