Han demonstrerte -for- det kinesiske regimet: – Endring i Kina må skje ved dialog

Foto: Pål Nordseth
Lederen av Kinas lovgivende organ og landets angivelig tredje mektigste politiker er i Norge og besøkte onsdag Stortinget. På Eidsvolls plass, rett foran stedet på Løvebakken der Li Zhanshu ble møtt av stortingspresident Tone Trøen, sto en entusiastisk gjeng med tradisjonelle drakter, drager, gigantiske kinesiske flagg og bannere med påskriften «Hjertelig velkommen til Norge!» på kinesisk, og lagde et øredøvende leven med trommer og cymbaler. Heiagjengen lyktes nesten i å øredøve og blokkere synet til de langt flere demonstrantene som var plassert på stålgjerder lenger bak på plassen – med plakater og slagord om ytringsfrihet, menneskerettigheter og undertrykking av etniske minoriteter. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.