Repparfjorden: Hva betyr EGENTLIG «ikke uakseptable virkninger for miljøet»?

Natur og Ungdom aksjonerer foran Stortinget.
Regjeringen og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener Norge må ta sin del av ansvaret for å utvinne mineraler til det grønne skiftet, og har sagt ja til kobberutvinning fra Nussir. – Vi er trygge på at deponeringen ikke vil skje med uakseptable virkninger for miljøet og sjømatnæringen, uttalte Isaksen i regjeringens pressemelding. Hva betyr det egentlig? Her er det vi vet om landdeponi vs sjødeponi, gift og reindriftgruvedrift og dumping i Repparfjorden i Finnmark. Hva: Gruvedrift med utvinning av rundt 70 millioner tonn kobbermalm. Avfallet dumpes på fjordbunnen, mellom 1 og 2 millioner tonn gruvestøv i året. Hvem: Gruveselskapet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.