Gjenåpning presser seg fram


DET STORE FRISLIPPET ER NÆRT: «Frihetens øyeblikk nærmer seg. Det kan bli en frihet fra koronatrusselen, koronafrykten og koronatiltakene. Snart er det på tide at folk selv tar ansvar for testing, isolering og varsling av nærkontakter, og de igjen kan selv kan ta ansvar for å følge med på symptomer og teste seg. Alt kan åpnes, så kan folk heller bestemme selv hvor mye de vil skjerme seg», skriver FHI-overlege Preben Aavitsland.

Han mener omikronbølgen vi står i er et godt tidspunkt for å slippe opp, og at det ikke er er noen vits i å innføre koronasertifikat i Norge. Samtidig er testsystemet i ferd med å knele av økt smitte. I de større byene er det enorme køer ved teststasjonene, analysekapasiteten er fullt utnyttet, og i et brev til Helsedirektoratet krever Oslo derfor at hurtigtester må kunne erstatte PCR-testing allerede på mandag.

I tillegg skriver Oslo kommune at det per i dag ikke er «mottatt tilstrekkelig antall hurtigtester til å dekke behovet». Det betyr igjen at det ikke er mulig å bygge opp testlageret myndighetene vil ha før de kan lempe på kravet om karantene for husstandsmedlemmer som ikke har tredje dose eller nylig har hatt covid.TALIBAN TIL OSLO: Representanter for Taliban kommer i helga til Norge for å forhandle med menneskerettighetsaktivister og utenlandske diplomater om den humanitære krisen i Afghanistan. Det er første gang siden Taliban tok makten i Kabul i fjor høst at de islamis...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.