GAVENE STATSRÅDENE TAR MED HJEM: Fjellsko, seks flasker vin, lakseskinnsveske, sølvsmykker, kunst, spekemat, lampe, fiskebestikk … ja takk!

Mens noen ministre aldri beholder gaver privat utover blomster og konfekt, har andre i den sittende regjeringen samlet statsråd-gaver for mange tusen kroner hjemme. Filter Nyheter har oversikten, ned til minste fenalår og vadmelstøffel. Alt fra klær, sko og smykker til relativt kostbare mat- og vingaver har tatt veien fra offiselle anledninger til privat eie de siste tre åra. Det viser en totalgjennomgang Filter Nyheter har gjort av departementenes håndtering av gaver som statsrådene og statssekretærene får i hendene i embets medfør. Det finnes ikke noe samlet offentlig register for ministergavene – oversiktene må møysommelig pusles på plass via innsynsbegjæringer til hvert enkelt departement. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.