Gabon: Militæret hevder å ta tatt makten og annullert presidentvalg

Gabon. Foto: TUBS (CC BY-SA 3.0)

EN GRUPPE HØYTSTÅENDE offiserer i Gabons militærstyrke har i en nasjonal tv-sending erklært at de har tatt makten i landet, og at helgens valg er annullert. Det melder internasjonale nyhetsbyråer etter at det sentralafrikanske landets valgstyre tidligere i natt erklærte president Ali Bongo for gjenvalgt for andre gang, med 64.27 prosent oppslutning.

Presidentvalget har vært preget av utsettelser, og opposisjonen – med hovedutfordrer Albert Ondo Ossa i spissen – hevder det har vært jukset. Bongo har vært anklaget for å forsøke å øke sin families kontroll over landets betydelige oljeressurser. Reuters/BBC News/AFP

MED NEDSLAG PÅ EN MILITÆR FLYPLASS i Pskov-regionen og bekreftede nedskytinger over både Moskva, Oriol, Bryansk, Ryazan og Kaluga har Ukraina gjennomført sitt mest omfattende droneangrep mot mål i Russland så langt siden fullskala-invasjonen i fjor. 

I Pskov – 600 kilometer fra Ukraina og nært grensen til Estland – er fire militære transportfly av typen Il-76 skadet, melder lokale myndigheter. Den lokale guvernøren har stanset alle flyvninger til og fra lufthavnen og postet bilder på sosiale medier av en stor brann. Han sier brannen nå er under kontroll og at ingen ble skadet i angrepet.

Samtidig har Kyiv vært under det som beskrives som det kraftigste rakettangrepet på et år. To personer er drept og fle...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.