Fulle gasslagre er ikke vidundermiddel mot energipriser

Uke 47

Fyllingsgrad: 80,5%

Endring sist uke: -1,4%

Kapasitet: 87,3 TWh­­­­­

­FØR VAR DET hovedsakelig Asia som var den store forbrukeren av flytende naturgass (LNG), men det endret seg dramatisk etter invasjonen av Ukraina. På et øyeblikk var LNG en bærebjelke i europeisk energisikkerhet. Vil LNG kunne redde kontinentet gjennom den kommende vinteren? Og hvilke konsekvenser får det for Asia? Mer om det i ukas hovedsak, men først:

KORT FORTALT

  • En amerikansk plan om pristak på russisk olje ser ut til å få bred støtte internasjonalt. Tanken er å ramme landets oljeinntekter uten å forstyrre tilbudet. Dagens Næringsliv
  • I uka som var falt fyllingsgraden for første gang siden september. Energiwatch
  • Nordnorske kraftselskaper mener den foreslåtte grunnrenteskatten på vindkraft er en katastrofe. E24
  • Likevel holder regjeringen fast på at grunnrenteskatten skal innføres fra 1. januar. Skatten skal riktignok betales på etterskudd og det såkalte høyprisbidraget skal ikke lenger beregnes fra time til time. Energiwatch
  • Onsdag begynner budsjettforhandlingene i det tyske parlamentet, og energikrisen er ventet å bli hovedtema.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.