Har regjeringspartiene Frp, Høyre og Venstre blitt enige om å reversere kuttet i statstøtten til den anti-islamske stiftelsen Human Rights Service? Det indikerer Frp-leder og finansminister Siv Jensen i en Facebook-post tirsdag:

Samtidig uttaler tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til Filter Nyheter at det nå er hevet over tvil at støtten til HRS vil være på minst samme nivå til neste år - og kaller den nye enigheten «en korreksjon av feil» i det forslaget til statsbudsjett som er lagt frem.

- Det ble en feil som ikke gjenspeiler viktige syn fra Frp sin side. Det var nok en dårlig vurdering av Jan Tore Sanner. Det som nå skjer er flott og viser at partileder Siv Jensen rydder opp når regjeringen gjør feil, sier Amundsen.

Men Venstre-politiker Abid Raja avviser samtidig at partiet hans på noen måte er enig i at støttekuttet bør reverseres. I en tekstmelding til Filter Nyheter skriver Raja at Venstres stortingsgruppe «enstemmig har sagt at vi er imot HMS-reversering i budsjettkutt» og at han «ikke kjenner seg igjen i at regjeringspartiene på Stortinget er enige om dette».