Full splid i regjeringen etter HRS-kutt: Vil bli omgjort, sier Frp. Nei, sier Venstre

Har regjeringspartiene Frp, Høyre og Venstre blitt enige om å reversere kuttet i statstøtten til den anti-islamske stiftelsen Human Rights Service? Det indikerer Frp-leder og finansminister Siv Jensen i en Facebook-post tirsdag: Samtidig uttaler tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til Filter Nyheter at det nå er hevet over tvil at støtten til HRS vil være på minst samme nivå til neste år - og kaller den nye enigheten «en korreksjon av feil» i det forslaget til statsbudsjett som er lagt frem. - Det ble en feil som ikke gjenspeiler viktige syn fra Frp sin side. Det var nok en dårlig vurdering av Jan Tore Sanner. Det som nå skjer er flott og viser at partileder Siv Jensen rydder opp når regjeringen gjør feil, sier Amundsen. Men Venstre-politiker Abid Raja avviser samtidig at partiet hans på noen måte er enig i at støttekuttet bør reverseres. I en tekstmelding til Filter Nyheter skriver Raja at Venstres stortingsgruppe «enstemmig har sagt at vi er imot HMS-reversering i budsjettkutt» og at han «ikke kjenner seg igjen i at regjeringspartiene på Stortinget er enige om dette». - Dette medfører ikke riktighet, slår Raja fast: https://twitter.com/FilterNyheter/status/1057202444789276672 Stortingsrepresentant Guri Melby fra samme parti bekrefter på sin side at Venstre i et gruppemøte så sent som på onsdag i forrige uke vedtok at de ikke ville være med på å droppe kuttene til Human Rights Service.

Varslet oppgjør med eget parti etter kuttforslag

Da den borgerlige regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett mandag 8. oktober, vakte det betydelig op...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.