Full konflikt i FNB: I helga kan Oslos bompengeparti bli delt i to

Frode Myrhol er politisk leder i FNB sentralt og toppkandidat i Stavanger.

Årets store nyvinning i norsk partiflora, Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), stiller til valg i 11 kommuner og fire fylker i høstens valg. Fire av fire fylkeslag og ti av elleve lokallag er med i en sentral organisasjon med utspring i Stavanger, der partiet startet opp allerede i 2014. Unntaket er FNB Oslo, som har nektet å samordne seg med de andre. Oslo-laget har sin egen innmeldingsordning og nekter å overføre lokale medlemslister til Stavanger-organisasjonen, som vil ha landsmøte og formelt velge en nasjonal partiledelse først i oktober.

Ser mørkt på mulighetene for løsning

Det har ført til konflikt som tilspisset seg forrige helg, da politisk leder i Stavanger, Frode Myrhol, reiste til Oslo for å rydde opp. Ifølge Stavanger Aftenblad ble resultatet åpenlys krangling, tårer, folk som forlot møtet i sinne og frustrasjon og trusler om å ringe politiet. Et «interimstyre» ble satt ned for å løse floka, med frist lørdag 10. august. Med 24 timer gjenstående sjekker vi med Myrhol, som har følgende nedslående beskjed: – Det siste jeg hørte var at det ser ut som om det blir vanskelig. Han bekrefter at han dermed, etter all sannsynlighet, vil kalle inn sentralt innmeldte Oslo-medlemmer til et møte der det velges et nytt styre for Oslo FNB. Da er vi en situasjon med to organisasjoner som begge hevder å være Oslo FNB.

Mener seg bundet av partiloven

De som tidligere har meldt seg inn lokalt, ifølge Oslo-styret rundt tusen personer, må da selv ta initiativ til å melde seg inn i det nye partilaget, og fremvise kvittering hvis de vil unngå å betale kontigenten på nytt, bekrefter Myrhol. Han avviser ellers at det er noen «konflikt» i FNB: – Innad i partiet er det ikke det. Det er noen folk som av ulike grunner ikke vil melde seg inn, som har laget konflikt. Som parti må vi ta oss av de medlemmene vi faktisk har, sier han. Styret i Oslo FNB ønsker ikk...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.