Full fest hos statsministeren natta før Dronningen måtte sørge alene

STORT CYBER-ANGREP MOT UKRAINA: Nettsidene til Ukrainas utenriksdepartement og flere ambassader i utlandet er nede etter at landet i morgentimene fredag ble rammet av et stort cyber-angrep. «Ukrainere! …All informasjon om dere har blitt gjort offentlig tilgjengelig. Vær redde og vent det verste. Dette er for deres fortid, nåtid og fremtid», lød deler av meldingen som ble postet på utenriksdepartementets nettsider, der det også ble referert til «historiske landområder». Representanter fra myndighetene sa det var for tidlig å trekke noen konklusjon om hvem som sto bak angrepet, men viste til gjentatte angrep fra russiske hackere mot Ukraina de siste årene – BBCs cyber-reporter mente det var mindre sannsynlig at oppdraget var direkte bestilt av Kreml. 

Cyber-angrepet avslutter en uke med svært vanskelige forhandlinger mellom Russland og USANATO og OSSE om den pågående Ukraina-krisen. Den russiske forhandlingslederen uttalte torsdag at det var fånyttes å fortsette med samtalene.TILBYR VAKSINE FOR 5–11-ÅRINGER: Regjeringen skriver i en pressemelding at foreldre nå frivillig kan gi vaksine til barn fra 5 til 11 år, dersom de ønsker det. Det gis ingen generell anb...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.