Frykter «de hardeste av kamper» i Kherson

RUSSLAND FORBEREDER SEG «på den hardeste av kamper» i den ukrainske regionen Kherson når regionshovedstaden skal forsvares mot de stadig fremrykkende ukrainske styrkene, sier rådgiver Oleksii Arestovych ved presidentkontoret i Kyiv.

Det russisk-innsatte lokalstyret evakuerer sivilister til østbredden av Dnieper, men det skal ikke være tegn til at soldater vil forlate byen. Tvert imot ser det ut til at russerne fyller opp depotene og styrker tilstedeværelsen, ifølge ham. 

Joe Biden advarer Russland mot å ta i bruk kjernefysiske våpen i Ukraina og brigadegeneral Pat Ryder sier såvel kjernefysiske våpen som «skitne bomber», konvensjonelle sprengladninger som sprer radioaktivt nedfall, vil «få konsekvenser».

FNs sikkerhetsråd møttes i går kveld på Russlands anmodning for å diskutere trusselen fra Ukraina om å detonere en slik bombe, noe vestlige land avviser og mistenker opptakten til en «falsk flagg»-operasjon med et slikt våpen.

Russland har også varslet om en rutinemessig kjernefysisk øvelse. Den 30 representanter store gruppa av Demokrater i Representantenes hus som gikk ut og protesterte mot at Biden ikke vil forhandle med Kreml, har trukket tilbake sin kunngjøring etter oppvask i partiet.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.