«Fredsstyrker» og skyting mot demonstranter: Dette ligger bak det blodige opprøret i Kasakhstan

Andre nyttårsdag markerte startskuddet for det som har utviklet seg til å bli de mest blodige og voldelige demonstrasjonene i den tidligere sovjetrepublikkens uavhengige historie. Etter Sovjetunionens fall i 1991 har den kommunistiske lederen Nursultan Nazarbayev styrt Kasakhstan med jernhånd. 81-åringen gikk av som president for tre år siden, samtidig som han håndplukket sin etterfølger – president Kassym-Jomart Tokayev. Den første uka i januar samlet tusenvis av mennesker seg i protest i alle Kasakhstans store byer. Skyting og slagsmål har gjort det farlig for folk å forlate egne hus. Statuen av eks-presidenten er revet ned og knust. Presidentboligen og statsministerens kontor […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.