5. mai: Frankrike hadde koronasmitte allerede i desember, ifølge fransk lege

Frankrike hadde sitt første korona-tilfelle allerede i desember, ifølge legen Yves Cohen. Fram til nå har landets tre første korona-tilfeller blitt satt til 24. januar, en måned senere. En pasient som fikk diagnosen lungebetennelse i nærheten av Paris 27. desember, hadde faktisk coronavirus, sier legen til franske medier. En vattpinne-test som ble tatt på den tiden ble nylig testet for koronaviruset, og testen var positiv. Pasienten, en mann i 50-årene som nå er frisk, sier han ikke aner hvor smitten kom fra. Australias økonomi taper 4 milliarder australske dollar (omtrent 27 milliarder norske kroner) hver uke i den pågående stengningen av landet, ifølge landets finansdepartement. Landet har flatet ut smittespredningen, og underveis har over en million arbeidere også mistet jobben. Ifølge Australian Bureau of Statistics har landet hatt et sysselsettingsfall på 7,5 prosent. En av tre husholdninger har hatt store økonomiske vanskeligheter. Canadas hardest rammede provins Quebec begynte mandag å slippe opp på korona-tiltak. Noen butikker som fikk lov til å åpne igjen - bortsett fra i Montreal. Canadas nest største by ville gjenåpne butikker neste uke, men åpningen er utsatt til 18. mai. Over halvparten av landets 4 000 dødsfall og nesten 62 000 smittede har skjedd i Quebec. Mexicos innenriksdepartement sendte mandag en sterk advarsel til delstatlige myndigheter om ikke å bruke fengselstraff for å håndheve korona-nedstenging. Meldingen kommer etter en delstat stemte gjennom et lovforslag om fengsel på fire til seks år for smittede som bryter påbudet om isolasjon, skriver AP. Rundt 300 personer sperret en motorvei utenfor Honduras' hovedstad Tegucigalp...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.