Fox-sparking knyttet til anklager om antisemittiske bemerkninger

DEN OVERRASKENDE AVSKJEDIGELSEN i går av en av den konservative amerikanske tv-kanalen Fox News’ største seermagneter, Tucker Carlson, ble avgjort av selskapets grunnlegger og styreleder Rupert Murdoch. Det hevder kilder i selskapet overfor amerikanske medier. Beslutningen om å sparke Carlson skal være knyttet til søksmålet mot ham fra en tidligere medarbeider som anklager programlederen for trakassering og antisemittiske slengbemerkninger. Murdoch skal i tillegg ha vært ukomfortabel med Carlsons kommentarer til stormingen av Kongressen i januar 2021. 

Utad sier kanalen at tv-profilen, kjent for å spre konspirasjonsteorier og sette agenda i Det republikanske partiet med sine angrep på venstresidens innvandringspolitikk, progressiv kriminalitetsbekjempelse, rase- kjønn og seksualitetsspørsmål, forlot jobben frivillig. Los Angeles Times/The Guardian

DE KRIGENDE PARTENE i Sudan er enige om en våpenhvile som trådte i kraft ved midnatt. Avtalen er bekjentgjort av USAs utenriksminister Anthony Blinken og bekreftet av begge parter. Det er tredje gang en slik våpenhvile kunngjøres – tidligere har de ikke holdt. Utenriksdepartementet opplyste i går

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.