Fox News-profiler som pushet Trumps valgløgn mente privat det var oppspinn


FLERE AV TV-KANALEN Fox News’ direktører og mest profilerte programledere mente Donald Trumps påstander om juks i presidentvalget i 2020 var oppspinn. Det var de åpne om i private samtaler, samtidig som kanalen fremmet Trumps narrativ tungt på lufta. Avsløringen er dokumentert med skriftlig korrespondanse i forbindelse med valgautomat-produsenten Dominion Voter Systems’ milliardsøksmål mot Fox. 

Heller ikke styreleder Rupert Murdoch trodde det var noe galt med valgresultatet – han omtalte det som «really crazy stuff» og «damaging everybody, I fear» – og foreslo fånyttes at Fox-profilene Tucker Carlson, Sean Hannity og Laura Ingraham gikk samlet ut for å erklære Joe Biden som rettmessig seierherre.

Samtidig blir det kjent at storjuryen som gransker Trumps forsøk på å underminere valgresulatet i delstaten Georgia, mener den er blitt løyet til av vitner. CNN/The New York Times/Washington Post/AP News

TRUMPS FØRSTE UTFORDRER til vervet som Det republikanske partiets presidentkandidat, Nikki Hayley, har startet sin valgkampanje. Hun engasjerte den Trump-støttede ytre høyre-politikeren Don Bolduc til å introdusere sin ...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.