Ingen sjekket Forsvarets skatteparadis-betalinger – Diplomater sendte husleie via Panama og beryktet bank

(Faksimiler: Forsvaret / Forsvarsdepartementet Foto: Wikimedia commons)
OPPSUMMERT: Millioner sendt via Dubai, Panama, Vietnam, Sveits eller Belize Internrevisjon advarer mot skatteunndragelser Enkeltpersoner trygge i «gråsoner» i regelverket Forsvaret har per i dag «et mindre omfang utbetalinger» til skatteparadiser, «i tråd med lover og instrukser». Det er status etter at både Forsvarsdepartementets og Forsvarssjefens revisorer i fjor slo alarm om overføringer av flere millioner kroner rundt 2013. Først torsdag i forrige uke ble sluttrapporten nedgradert og offentlig tilgjengelig etter innsynskrav fra ABC Nyheter og Filter Nyheter.   Postkasseselskap og skattejuks-bank En av sakene som er avdekket er en husleieutbetaling for en diplomat underlagt Forsvarsdepartementet, der leverandøradressen var i Panama og utbetalingen skjedde til to ulike kontoer i et annet land, i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.