Første tyrker vedtatt utlevert fra Sverige etter Nato-avtale

TRUSSELEN BESTÅR: Selv om antallet kinesiske krigsskip i Taiwan-stredet er vesentlig redusert, er trusselnivået mot Taiwan på samme høye nivå, sier landets president Tsai Ing-wen. Det kinesiske militæret, som mandag forlenget de omfattende militærøvelsene som har pågått siden Nancy Pelosis visitt til Taipei, meldte i går at «diverse oppgaver» nå er utført, samtidig som de gjør klart at jevnlig patruljering vil fortsette. Tsai Ing-wen understreker at Taiwan vil forsvare sin suverenitet, samtidig som de er opptatt av å ikke provosere nabolandet eller på annen måte eskalere situasjonen.

Også Sør-Korea merker det kinesiske presset, idet protester mot USAs missilforsvarssystem i landet er med på underminere den den nyvalgte presidenten Yoon Suk-yeols fremstøt for å bedre forholdet mellom landene. Kineserne mener det såkalte THAAD-systemets kraftige radarer er egnet til å overvåke deres luftrom og krever at bruken reduseres

DESPERAT GISSELTAKER: Gisseldramaet i Beirut er en påminner om finanskrisa som har lammet Libanon siden 2019. En mann bevæpnet med hagle holder en rekke bankansatte som gisler inn i en filial shoppingdistriktet Hamra, og truer med å sette fyr på seg selv dersom han ikke får ta ut pengene sine – 200 000 amerikanske dollar på en konto som er låst grunnet landets strenge regler mot uttak av utenlandske penger. Libanons egen valuta kollapset før pandemien, ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.