Første statsbesøk i Ukraina siden krigen startet – tre statsministere kom med tog


REISER TIL BY UNDER ANGREP: Statsministrene i Polen, Slovenia og Den tsjekkiske republikk besøker i dag Kyiv for å markere sin støtte til Ukraina (og, uoffisielt, for å demonstrere i hvor liten grad den russiske invasjonen har lyktes i å svekke ukrainske myndigheters kontroll over hovedstaden). De tre statslederne reiser til byen med tog, formelt som representanter for Det europeiske råd, og møter både president Volodymyr Zelenskyj og statsminister Denys Shmyhal, melder Reuters. Det er ventet at statsministrene også vil kunngjøre en finansiell hjelpepakke.

RAMMER OLIGARKER OG INDUSTRI: EU har vedtatt sin fjerde pakke av Russland-sanksjoner. De omfatter blant annet forbud mot import av stålprodukter, investeringer i energisektoren (dog med unntak), eksport av luksusvarer verdt mer enn 300 euro og kredittvurdering av russiske klienter. Samt reiseforbud og frysing av kontoer tilhørende oligarken Roman Abramovitsj. Også Storbritannia kunngjør nye eksportforbud til Russland (moteprodukter, kunst) og høyner tollen på hundrevis av russiske produkter, blant annet vodka og pels. Nye britiske sanksjoner mot individuelle oligarker er ventet etter at lovendringer trer i kraft senere denne uka.

NEPPE KINESISKE TANKS TIL RUSSLAND: USA har uttrykt bekymr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.