De tusenvis av Trump-tilhengerne som forrige onsdag samlet seg til storstilt protest i den amerikanske hovedstaden Washington D.C., hadde et relativt omforent budskap: Demokratene har stjålet valget – og Donald Trump er den egentlige vinneren.

Likevel virket forsamlingen broket: Mark Pitcavage, som er postdoktor ved Senter for ekstremisme hos amerikanske Anti-Defamation League (ADL), mener mobben som stormet Kongressen var en blanding av ekstreme trumpister, aktive deltakere i personlighetskulten rundt presidenten og tilhengere av Qanon-teoriene.

– Men også a real smorgasbord av høyreekstremister og andre konspirasjonsteoretikere, inkludert ekstreme motstandere av føderale myndigheter fra milits-bevegelsen, hvit makt-aktører, Proud Boys og flere andre, skriver han i en e-post til Filter Nyheter.

Bruken av en rekke ulike og til dels obskure symboler var en refleksjon av dette – deltakerne bar alt fra Trump- og Qanon-bannere til «Camp Auschwitz»-gensere eller historiske kampflagg som både ekstremister og mer moderate høyreside-sympatisører har benyttet seg av jevnlig de siste årene.