Forstå symbolene: Fra revolusjon og borgerkrig til 4chan-memer og «hvit nasjonalisme»

De tusenvis av Trump-tilhengerne som forrige onsdag samlet seg til storstilt protest i den amerikanske hovedstaden Washington D.C., hadde et relativt omforent budskap: Demokratene har stjålet valget – og Donald Trump er den egentlige vinneren. Likevel virket forsamlingen broket: Mark Pitcavage, som er postdoktor ved Senter for ekstremisme hos amerikanske Anti-Defamation League (ADL), mener mobben som stormet Kongressen var en blanding av ekstreme trumpister, aktive deltakere i personlighetskulten rundt presidenten og tilhengere av Qanon-teoriene. – Men også a real smorgasbord av høyreekstremister og andre konspirasjonsteoretikere, inkludert ekstreme motstandere av føderale myndigheter fra milits-bevegelsen, hvit makt-aktører, Proud Boys og flere andre, skriver han […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.