Dagen etter dobbeltdrapssaken i Trondheim - der en enslig, mindreårig asylsøker uten permanent oppholdstillatelse nå er siktet for å ha drept to andre asylsøkere og skadet en tredje - publiserte nettstedet Resett et intervju med Øyvind Eikrem, som er førsteamanuensis ved institutt for sosialt arbeid ved NTNU.

I intervjuet med nettstedet reagerer Eikrem blant annet på «fremstillingen av saken som en tragedie» og kaller den «naiv», samtidig som Resetts skribent selv slår fast at førsteamanuensisen «konstaterer at det bare er å forvente at slike ting vil skje, med den innvandringspolitikken som føres. Vi forstår ikke konsekvensene av å åpne vårt land for mange unge menn fra mer brutale, patriarkalske kulturer».

Onsdag denne uka ble det kjent at Eikrem ble kalt inn til et møte av instituttstyreren etter at intervjuet var publisert. Også via e-poster skal førsteamanuensisen ha blitt kritisert for å skade instituttets omdømme, samtidig som nestlederen ved instituttet påpekte at uttalelsene ikke harmonerte «med et av våre viktigste standpunkter: respekt og anerkjennelse».

I dag sier Eikrem (les hele intervjuet lenger ned i saken) at han fortsatt ikke er «blitt klok på» hva han faktisk er blitt kritisert for: