Forsker fikk kjeft av ledelsen etter Resett-intervju: – Jeg fikk ikke vite hva de reagerte på

NTNU-forsker Øyvind Eikrem.

Dagen etter dobbeltdrapssaken i Trondheim - der en enslig, mindreårig asylsøker uten permanent oppholdstillatelse nå er siktet for å ha drept to andre asylsøkere og skadet en tredje - publiserte nettstedet Resett et intervju med Øyvind Eikrem, som er førsteamanuensis ved institutt for sosialt arbeid ved NTNU. I intervjuet med nettstedet reagerer Eikrem blant annet på «fremstillingen av saken som en tragedie» og kaller den «naiv», samtidig som Resetts skribent selv slår fast at førsteamanuensisen «konstaterer at det bare er å forvente at slike ting vil skje, med den innvandringspolitikken som føres. Vi forstår ikke konsekvensene av å åpne vårt land for mange unge menn fra mer brutale, patriarkalske kulturer». Onsdag denne uka ble det kjent at Eikrem ble kalt inn til et møte av instituttstyreren etter at intervjuet var publisert. Også via e-poster skal førsteamanuensisen ha blitt kritisert for å skade instituttets omdømme, samtidig som nestlederen ved instituttet påpekte at uttalelsene ikke harmonerte «med et av våre viktigste standpunkter: respekt og anerkjennelse». I dag sier Eikrem (les hele intervjuet lenger ned i saken) at han fortsatt ikke er «blitt klok på» hva han faktisk er blitt kritisert for: - Jeg har vært i et møte og fått to e-poster fra ledelsen. En kollega har kommet inn på kontoret mitt og vært på gråten. Og jeg har tenkt: Hva er egentlig problemet? At det jeg sier er usant? Når jeg ga intervjuet til Resett, tenkte jeg ikke at dette kom til å bli en stor sak overhodet, uttaler han til Filter Nyheter. [caption id="attachment_4048" align="alignnone" width="1100"] Rese...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.