«Helt grusomt»: FNB-politikere startet valgdagen i rettssalen

Styreleder i FNB sentralt, Morten Malmin, med partiets advokat John Christian Elden i Oslo byfogdembete på valgdagen. Foto: Pål Nordseth

– Jeg må innrømme at jeg heller ville brukt dagen ute blant velgerne, sier Danny Chaudhry, tredjekandidat for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) i Oslo. – Det er helt grusomt, det hører ikke hjemme i norsk partihistorie, sier Daniel Stephanek, femtekandidat på den samme lista. Nei, det er neppe noen politikers drømmesituasjon å tilbringe selve valgdagen i Oslo tingrett. Mandag sto de to partikollegene på hver sin side i rettssalen, i striden om hvem som egentlig har rett til å kalle seg «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo».

Vil at lokallag slutter å bruke FNB-navn

I dag finnes det to slike enheter: En opprettet 23. august i år med Chaudhry som styreleder og som partiledelsen forholder seg til, og en annen fra 28. mars med Jan Eriksen som styreleder, som nekter å samordne sitt medlemsregister med FNB sentralt. Det er partiet FNB som har saksøkt sistnevnte forening for å få dem til å bytte navn og slutte å bruke den røde FNB-logoen. Det som opprinnelig ble opprettet som hovedstadens lokallag av det nye partiet røk i sommer uklar med den nasjonale ledelsen og nektet å samordne sine medlemslister med dem. Bakgrunnen var blant annet uenighet om vedtekter og legitimiteten til det nasjonale styret, som ledes av Morten Malmin, har Frode Myrhol som politisk frontfigur og springer ut av en fem år gammel protestaksjon i Stavanger. Samt misnøye med at de lokale toppkandidatene i Oslo, Bjørn Revil og Cecilie Lyngby, uttalte seg til mediene uten å klarere det med ledelsen. – Synes du det er unaturlig at førstekandidaten uttaler seg om politikk? spurte partiets advokat Jon Christian Elden til motpartens styreleder Jan Eriksen i retten mandag. – Ikke så lenge de stiller på møter og holder seg oppdatert på lokallagets politikk, svarte Eriksen. – Mener du det er grunn...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.