FN-topp ønsker etterforskning av russiske krigsforbrytelser

FORDØMMER KRIGSFORBRYTELSENE: FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, tar til orde for en grundig etterforskning av russiske styrkers framferd i Ukraina, etter at stadig flere bilder og historier kommer ut fra områder nord i landet som har vært okkupert og så forlatt av russiske styrker. «Informasjonen som kommer fra disse og andre områder reiser alvorlige og forstyrrende spørsmål om mulige krigsforbrytelser, blatante brudd på humanitær folkerett og alvorlige overtredelser på internasjonale menneskerettigheter», sier hun. Stadig flere statsledere stiller seg bak fordømmelsene av vilkårlige drap på sivile, voldtektene og torturen og de enorme materielle ødeleggelsene russiske styrker har stått bak i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.