Flere forlis i Middelhavet og ved Kanariøyene setter søkelys på Europas respons

168 MENNESKER ER REDDET fra båter i nød i nærheten av Kanariøyene, blant dem mødre med små barn, en dag etter at minst 30 mennesker trolig omkom da en oppblåsbar jolle forliste på den samme fluktruten. 

Hendelsene setter nytt søkelys på en av verdens dødeligste migrant- og flyktningruter – 559 mistet i fjor livet i forsøket på å ta seg fra Afrika til Kanariøyene – og på Europas respons. Spanske myndigheter sier antallet migranter og flyktninger som har ankommet øygruppa i år har gått ned med mer enn 30 prosent, men at det har vært et nytt oppsving de siste ukene. 

Tre personer har i tillegg mistet livet, og minst 12 er savnet, etter at tre båter i natt sank utenfor Tunisia. I forrige uke druknet kanskje så mange som 600 mennesker i et forlis utenfor den greske kysten. Alle disse var på vei fra Libya til Italia. The Guardian/BBC News/NRK (NTB)

INDIAS STATSMINISTER Narendra Modi avviste at det forekommer diskriminering av minoriteter i hans hjemland da han holdt pressekonferanse etter sine samtaler med Joe Biden i Det hvite hus. Påstandene står i kontrast til hva såvel indiske menneskerettighetsgrupper som USAs utenrikstjeneste melder om. 

Biden sier demokratiske verdier var et tema i samtalene. Organisasjonen Democracy Index har redusert det indiske demokratiets status til «flawed». Lekkede dokumenter viser hvordan myndighetene i landet forsøker å opprettholde landets renommé som verdens største demokrati tross svekkelsen av demokratiske in...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.