Fjerner «hatet»: Nå blir høyreradikale profiler stengt ute fra Facebook og Instagram

Facebook har gjentatte ganger de siste årene blitt sterkt kritisert for å ta altfor lett på ansvaret det innebærer å drifte verdens største sosiale medium, der to milliarder brukere har opprettet konto. Etter terroraksjonen i Christchurch på New Zealand, der massedrapsmannen strømmet skytingen direkte på Facebook, ble selskapet nok en gang satt under press for å skjerpe kampen mot «organisert hat» på plattformen. Det tok ikke lang tid før Facebook responderte: I slutten av mars ble det kjent at selskapet i fremtiden vil slå ned på ros, støtte eller representasjon av ideologiske konsepter som «hvit nasjonalisme» og «hvit separatisme», med den begrunnelse at disse […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.