Filter står opp i otta for å gi deg nyhetene til frokost

Filter er ikke lenger bare eksklusive gravejournalistiske artikler på nett. Det er også et månedlig papirmagasin og en suite av spalter, Filter MER, som du kan abonnere på.

En av de mest populære av disse heter Filter Kaffe og er en snackable, kjapplest og innsiktsfull oversikt over nattas nyhetsbilde nasjonalt og internasjonalt. 

Den publiseres som nettsak og nyhetsbrev på mail klokka sju hver morgen.

– Både lesertallene og responsen vi har fått på Filter Kaffe tyder på at vi har truffet et behov. Mange setter pris på en kjapp nyhetsoppdatering på morgenen, håndskrevet og kuratert av en journalist – ikke en logaritme, sier publisher Lars Eirik Eide i Filter.

Sparer dyrebare minutter

Heldigvis for ham har han noen skikkelige a-mennesker i redaksjonen. En av dem som er satt til å stå opp i otta for å klargjøre en nyhetspakke innen hanen galer, er journalist Pål Nordseth.

– Jeg har selv savnet et go-to-sted for en kjapp oppdatering til morgenkaffen. Noe som kan spare meg for å kaste bort dyrebare minutter på Twitter, sier han.

– Når jeg må skrive det selv må alarmen stilles på det mange anser å være ugudelig tid. Det tar gjerne et par timer å lese seg gjennom nettaviser i inn- og utland for å gjøre en skikkelig prioritering og å skrive snappy, men presise oppsummeringer av de viktigste sakene. Men pandemi innbyr uansett ikke til natteliv og sene kvelder. sier han. 

– Hemmeligheten for å komme i gang om morra’n er for ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.