Filter lanserer tidenes minst lystige nyhetsbrev

Denne uken har det stormet rundt den nye hovedrapporten fra FNs klimapanel. Over 700 eksperter fra 90 land stadfestet at klimautfordringene må behandles som en umiddelbar trussel. Vi er i ferd med å miste isområdene våre. Vi står ovenfor irreversible klimaendringer, massiv ødeleggelse og ekstremvær. Det er «kode rød» for menneskeheten, sier generalsekretæren i FN.

Rapporten dominerte forsidene i alle norske medier, med dramatiske bilder fra sommerens naturkatastrofer og ekstremvær.

Men etter kort tid med klima i kursiv, versaler og rød skrift fremst i nyhetsbildet, kan det virke som om stormen har lagt seg i norsk media.

– Tirsdag denne uka var verden heldigvis tilbake til det normale, om man skal tro norske nettavis-forsider. Der brukes krigstypene nå på helt andre saker, sier redaktør i Filter Nyheter, Harald S. Klungtveit.

Langt mellom gladsakene

Klimautfordringene har ikke mistet sin nyhetsverdi. Tvert imot er det nå viktigere enn noen gang å rapportere og informere om hva som skjer, hvilke tiltak som gjøres (eller ikke gjøres) og hvordan temperaturstigninger og ekstremvær påvirker oss i dag og i fremtiden.

Derfor lanserer Filter Nyheter det som må være tidenes minst lystige nyhetsbrev.

– Hver fredag sender vi vår vri på ukas viktigste klimanyheter nasjonalt og internasjonalt. Selv om det blir langt mellom gladsakene, håper vi å formidle kunnskap det går an å gjøre om til handling, sier Klungtveit.

Har du lyst til å motta Filter Nyheters ukentlige klima-nyhetsbrev? Tegn et abonnement her.

Klima-nyhetsbrevet er tilgjengelig for alle som abonnerer på Filter, og det første sendes fredag 20. august klokka 11. Nyhetsbrevet blir også publisert som artikkel tilgjengelig for Filters abonnenter når de er innlogget på Filternyheter.no.

Som abonnent får du mer Filter Nyheter

Filter Nyheter er gratis og reklamefri kvalitetsjournalistikk. Det stanser ikke avisa fra å levere enda mer innhold til sine faste støttespillere.

Som abonnent får du tilsendt Filter Magasin i posten 12 ganger i året. Utgavene er en samling av Filters viktigste journalistikk, pakket inn i et magasin med illustrasjoner av Pål Nordseth.

I tillegg får du tilgang til Filter Nyheters artikler som lydspor, et eget kommentarfelt, kun åpent for abonnenter, samt Filters helt ferske, ukentlige klima-nyhetsbrev – både i innboksen, og som artikler.

Signerer du deg opp for et årsabonnement, vil du også få tilsendt et gratis Filter-handlenett i posten, sammen med din første utgave av magasinet.

Ønsker du å tegne et abonnement på Filter Nyheter? Les mer her.


Prøv vårt digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.