Denne uken har det stormet rundt den nye hovedrapporten fra FNs klimapanel. Over 700 eksperter fra 90 land stadfestet at klimautfordringene må behandles som en umiddelbar trussel. Vi er i ferd med å miste isområdene våre. Vi står ovenfor irreversible klimaendringer, massiv ødeleggelse og ekstremvær. Det er «kode rød» for menneskeheten, sier generalsekretæren i FN.

Rapporten dominerte forsidene i alle norske medier, med dramatiske bilder fra sommerens naturkatastrofer og ekstremvær.

Men etter kort tid med klima i kursiv, versaler og rød skrift fremst i nyhetsbildet, kan det virke som om stormen har lagt seg i norsk media.

– Tirsdag denne uka var verden heldigvis tilbake til det normale, om man skal tro norske nettavis-forsider. Der brukes krigstypene nå på helt andre saker, sier redaktør i Filter Nyheter, Harald S. Klungtveit.

Langt mellom gladsakene

Klimautfordringene har ikke mistet sin nyhetsverdi. Tvert imot er det nå viktigere enn noen gang å rapportere og informere om hva som skjer, hvilke tiltak som gjøres (eller ikke gjøres) og hvordan temperaturstigninger og ekstremvær påvirker oss i dag og i fremtiden.

Derfor lanserer Filter Nyheter det som må være tidenes minst lystige nyhetsbrev.

– Hver fredag sender vi vår vri på ukas viktigste klimanyheter nasjonalt og internasjonalt. Selv om det blir langt mellom gladsakene, håper vi å formidle kunnskap det går an å gjøre om til handling, sier Klungtveit.

Har du lyst til å motta Filter Nyheters ukentlige klima-nyhetsbrev? Tegn et abonnement her.

Klima-nyhetsbrevet er tilgjengelig for alle som abonnerer på Filter, og det første sendes fredag 20. august klokka 11. Nyhetsbrevet blir også publisert som artikkel tilgjengelig for Filters abonnenter når de er innlogget på Filternyheter.no.

Som abonnent får du mer Filter Nyheter

Filter Nyheter er gratis og reklamefri kvalitetsjournalistikk. Det stanser ikke avisa fra å levere enda mer innhold til sine faste støttespillere.

Som abonnent får du tilsendt Filter Magasin i posten 12 ganger i året. Utgavene er en samling av Filters viktigste journalistikk, pakket inn i et magasin med illustrasjoner av Pål Nordseth.

I tillegg får du tilgang til Filter Nyheters artikler som lydspor, et eget kommentarfelt, kun åpent for abonnenter, samt Filters helt ferske, ukentlige klima-nyhetsbrev – både i innboksen, og som artikler.

Signerer du deg opp for et årsabonnement, vil du også få tilsendt et gratis Filter-handlenett i posten, sammen med din første utgave av magasinet.

Ønsker du å tegne et abonnement på Filter Nyheter? Les mer her.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Vil arbeidsplassen din støtte Filter Nyheter? Send en epost til [email protected] eller besøk denne nettsiden for mer informasjon.

Våre bedriftsabonnenter får fire utgaver av Filters papirmagasin til kontoret hver måned for 3000 kroner i året.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.