Filter forklarer: Dette skjer når noen blir dømt til tvungent psykisk helsevern

Den nå avdøde og Bislett-siktede mannen ble i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern i Oslo tingrett.
Tirsdag morgen ble en 33 år gammel mann skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo, etter at han opptrådte truende på åpen gate, bærende på en stor kjøkkenkniv. En politimann ble knivstukket, men politiet mener å ha avverget en langt mer alvorlig hendelse. Den avdøde har nå status som siktet for forsøk på drap både på politifolk og fotgjengere i området. Mannen som ble skutt har vært registrert med russisk statsborgerskap, men har bodd i Norge i mange år. I juni 2019 stakk han en mann med kniv og hugget etter flere andre på Grünerløkka i Oslo, før […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.