Filter får pris for dekning av høyreekstremisme 

Sjur Holsens minnepris skal stimulere til et kunnskapsbasert, mangfoldig og opplyst ordskifte. Redaktør Harald S. Klungtveit i Filter Nyheter fikk den tildelt av VGs sjefredaktør Gard Steiro under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen onsdag.

«Han og den lille redaksjonen hans har jobbet utrettelig med å dekke høyreekstremisme i Norge. Prisvinneren bidrar med fakta i debatten om høyreekstremisme. Han gjør dette med en tydelig stemme og ståsted, men med en journalistisk tilnærming. Han har holdt fast over tid. Andre journalister dykker ned og går videre til neste sak. Vinneren har vært tålmodig og standhaftig. Han avdekker mønstre og sammenhenger. Han avviser at trusselen kommer fra ensomme ulver», skriver juryen i sin begrunnelse (les hele her).

Deler prisen med redaksjonen

«Mest Filter-pris dette!» skriver redaktøren i internchaten onsdag kveld.

Klungtveit har med seg tre journalister i redaksjonen, som har satt seg fore å blant annet dekke ekstremistiske miljøer kontinuerlig. Slik sprer Filter Nyheter innsikt om miljøer som har vist seg kapable til voldshandlinger i Norge, i en helt annen grad enn pressen som først kopler seg på når det faktisk skjer.

Filter Nyheter er en selvstendig organisasjon som lever av donasjoner og abonnenter. ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.