Fersk rapport: Derfor må du forberede deg på vindkraftkrig 2.0

Javel, enda en rapport fra noen eksperter fra energibransjen som har sett i spåkula. NEXT! Nei, vent litt - denne rapporten er ikke laget av et oljeselskap eller flyselskap, men DNV GL (Veritas), som driver med risiko og sikkerhet og har benene sine i BÅDE grønn og grå industri. Så kanskje det er verdt å få med seg hva konsulentene har å si? Vi har plukka ut de 5 viktigste meldingene i rapporten, og sjekka med et par andre forskere på feltet hvordan de tolker konklusjonene.

01 Dette går galt

Kort fortalt. DNV påpeker, i likhet med de fleste andre spådommer, at vi kommer til å bruke opp 1,5-gradersbudsjettet vårt på ni år om vi fortsetter med dagens politikk. 2-gradersbudsjettet er brukt opp om 30. Ja, det er «vi smelter kanskje Grønland»-budsjettet (ifølge Klimapanelets 1,5 vs 2 grader-rapporten fra i fjor høst). Så dette er ikke en «slik fikser vi Parisavtalen»-rapport. Nope, det er en «dette skjer mest sannsynlig, tror vi»-rapport. Grunnen til at DNV valgte å lage den slik, er fordi det var dette kundene i industrien ønsket seg da de spurte dem, ifølge konsernsjefen. Det er ikke kontroversielt hos noen forskere på feltet at vi styrer dit nå, snarere tvert imot. Flere rapporter sier vi sikter mot tre grader. Derfor har konsulentene i DNV GL laget en 10-punkts liste over turbotiltak vi må lande globalt på ti år for å få energibruken til å matche Parisavtalen.

02 Politikerne må få ut fingern

Det ER teoretisk mulig å holde seg til kun relativt kjipe mengder global oppvarming, ifølge DNV. Teknologien er der, politikerne må bare få ut fingern. For å ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.