Fem partier vil fjerne nemndene: Her står abortstriden nå

SV, Rødt, MDG, Ap og Venstre har denne våren bestemt seg for å utvide grensen for selvbestemt abort i Norge – og fjerne abortnemndene. Med Arbeiderpartiets for flere overraskende vedtak om å skrote nemndene og utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18, og Sosialistisk Venstrepartis standpunkt om å utvide selvbestemmelsen til dagens yttergrense for lovlig abort (per i dag uke 22), er styrkeforholdet i det sensitive og ofte vonde stridsspørsmålet kraftig forrykket i norsk politikk – særlig på venstresiden. Det brygger med andre ord opp til en heftig abortkamp til mot høsten – og flere stortingspolitikere er allerede på […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.