Fant mitraljøser, 1200 kilo ammunisjon, pistoler, bomber og nazieffekter hos mistenkt høyreekstremist (53)

Verken 53-åringen eller hans kone har erkjent befatning med våpnene som ble funnet på parets felles adresse i Østerrike.

Antiterrorpolitiet i Østerrike gjorde i slutten av oktober et større beslag av våpen, ammunisjon og eksplosiver under en husransakelse hjemme hos en mann og hans kone (begge 53) i Baden-distriktet like utenfor Wien.

Mannen har over tid markert seg i høyreekstreme fora på nettet, ifølge politiet, som 9. november friga bilder av det omfattende beslaget:

I tillegg til en byste av nazistgeneralen Erwin Rommel, en utgave av Adolf Hitlers «Mein kampf», en stålhjelm med hakekors og annen nazi-memorabilia, kom politiet over to mitraljøser, seks maskinpistoler og minst én automatrifle.

De avdekket også flere våpen med pumpemekanismer eller lyddempere, totalt 17 pistoler eller revolvere, 23 rifler og hagler, flere forbudte våpen (deriblant 21 «skytepenner»), en rekke våpendeler, et stort antall kutt- og stikkvåpen, pepperspray, elektrosjokkvåpen og nærkampvåpen.

I boligen oppbevarte 53-åringen også mer enn 1200 kilo ammunisjon av ulik type, én håndgranat, syv rørbomber, 20 kilo svartkrutt og flere pyrotekniske gjenstander.

Bilder av politiets beslag. Flere av våpnene skal ha vært ladd.

«En del av vårt historiske ansvar»

I avhør har verken mannen ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.