Facebook grillet: «Russiske rubler og amerikanske annonser. Hvordan var det mulig?»

Facebook, Google og Twitter ble grillet av politikerne under gårsdagens høring i Kongressen i USA. Den handlet om hva de store sosiale mediene gjør for å stanse såvel radikalisering og terror-rekruttering som fremmede makters politiske påvirkningskampanjer. Alle tre lot seg representere av jurister.

«Jeg prøver å ta oss ned fra La-La-Land her. Dere har fem millioner annonsører som skifter hvert år, hver måned, antakelig hvert sekund. Dere har ikke mulighet til å kjenne hver enkelt annonsør, har dere» spurte Louisiana-republikaneren John Kennedy.

«Amerikanske politiske annonser og russiske rubler: Hvordan er det mulig å ikke trekke en kopling», spurte Minnesota-demokraten Al Franken. «I etterkant ser vi at vi skulle hatt en bredere linse. Det var signaler vi ikke oppfattet», innrømmet Colin Stretch, advokat for Facebook. Google avslørte under høringen at de har funnet 1108 Youtube-videoer relatert til den russiske påvirkningskampanjen mot amerikanske borgere og at de har solgt annonser til russerne for 4700 dollar. I går ble det kjent at innhold fra russiske «trollfabrikker» - falske nyheter og kampa...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.