Statoil trekker seg helt ut av oljesand i Canada med milliardtap, Norges bank holder styringsrenta uendret på 0,5 prosent, hackere fikk passordene til en milliard Yahoo-brukere, og SV mener partiet er i posisjon til å stille krav til Ap før regjeringsmakt. Ellers:

 

Håp om å berge sivile
Klokka 11 ser evakueringen omsider ut til å ha startet i Øst-Aleppo (livedekning hos BBC her), på tross av meldinger om snikskytter-ild mot ambulanser i morges. Røde kors/Røde halvmåne er nå tilstede, og Russland ga i morges klarsignal for FNs tilstedeværelse. Samtidig skal Putin personlig ha garantert for sikkerheten til opprørere som overgir seg og deres familier. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet vil bussene med skadde, sivile og opprørere bli kjørt til et opprørskontrollert område i Idlib. «Mange tusen trenger evakuering, men det som haster mest er skadde, syke og barn, inkludert hjemløse barn», sa Jan Egeland til BBC i formiddag. Totalt kan det dreie seg om så mange som 50 000 mennesker som i morges ennå oppholdt seg i området. I et innlegg i The Guardian advarer Midtøsten-forskeren Ranj Alaaldin mot å la det vestlige engasjementet stoppe ved slike evakueringer. «Temporary fixes like ceasefires or humanitarian corridors only provide political cover for, and distract attention away from, further atrocities and human rights abuses», skriver han.
Uheldige koblinger
Sylvi Listhaug kan ha klønet til sin siste Facebook-provokasjon. Som du sikkert fikk med deg i går, startet hun og statssekretær Fabian Stang (H) en innsamlingsaksjon for forfulgte kristne, i samme åndedrag som de kom med nytt spark til folks engasjement for Norsk organisajon for asylsøkere (NOAS). Men selv organisasjonen Listhaug hadde valgt ut - Åpne Dører - liker dårlig å bli satt opp mot NOAS, som de har samarbeidet med. (Åpne Dører er forøvrig ikke godkjent av Innsamlingskontrollen). I avisa Dagen uttaler i tillegg Stefanusstifelsen, som også jobber for forfulgte kristne, at de ville takket nei til Listhaug-stuntet. «Koblinger mellom en innsamlingsaksjon og bestemte stortingspolitikere, og enda til en minister i regjering, oppleves problematisk», sier generalsekretær Hans Aage Gravaas.