Evakueringen har startet i Aleppo og Listhaug får kjeft for ny Facebook-innsamling (Nyhetsbrev)

Statoil trekker seg helt ut av oljesand i Canada med milliardtap, Norges bank holder styringsrenta uendret på 0,5 prosent, hackere fikk passordene til en milliard Yahoo-brukere, og SV mener partiet er i posisjon til å stille krav til Ap før regjeringsmakt. Ellers:   Håp om å berge sivile Klokka 11 ser evakueringen omsider ut til å ha startet i Øst-Aleppo (livedekning hos BBC her), på tross av meldinger om snikskytter-ild mot ambulanser i morges. Røde kors/Røde halvmåne er nå tilstede, og Russland ga i morges klarsignal for FNs tilstedeværelse. Samtidig skal Putin personlig ha garantert for sikkerheten til opprørere som overgir seg og deres familier. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet vil bussene med skadde, sivile og opprørere bli kjørt til et opprørskontrollert område i Idlib. «Mange tusen trenger evakuering, men det som haster mest er skadde, syke og barn, inkludert hjemløse barn», sa Jan Egeland til BBC i formiddag. Totalt kan det dreie seg om så mange som 50 000 mennesker som i morges ennå oppholdt seg i området. I et innlegg i The Guardian advarer Midtøsten-forskeren Ranj Alaaldin mot å la det vestlige engasjementet stoppe ved slike evakueringer. «Temporary fixes like ceasefires or humanitarian corridors only provide political cover for, and distract attention away from, fur...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.