EU-skandalen: Sentral mistenkt lover å fortelle alt

EN AV DE MEST SENTRALE mistenkte EU-parlamentarikerne i korrupsjonsskandalen som ble kjent i fjor, har erklært seg skyldig og gjort en avtale med politiet om å fortelle alt. Pier Antonio Panzeri, som representerte italienske sosialdemokratiske partier i Strasbourg mellom 2004 og 2019, vil blant annet avsløre hvilke nasjoner som var involvert og hvilke bestikkelser som ble gjort, mot å få en avgrenset straffereaksjon som like fullt innebærer fengsel og inndragning av en million euro. 

Han er en av de fire som sitter i det belgiske politiets varetekt etter et raid mot flere adresser i desember, der det blant annet ble funnet halvannen million euro i kontanter. Politiet mener Qatar og Marokko har betalt EU-politikere for innflytelse på politikken som vedtas, noe myndighetene i begge land benekter. BBC News/Euractiv

TYSKLANDS NYE FORSVARSMINISTER Boris Pastorius skal være nær en avgjørelse om Ukraina skal få Leopard 2-tanks. Ukraina har også sikret seg løfter om flere Patriot-missiler fra

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.