Et drap, en Facebook-post og falske rykter: Slik startet de høyreekstreme opptøyene i Tyskland

Tyskland er rystet av de siste kveldenes ulovlige demonstrasjoner og opptøyer i Chemnitz (en by på størrelse med Bergen) i delstaten Sachsen øst i landet. Først: Sachsen, i det tidligere DDR, har lav andel innvandrere men er et hovedsete både for det parlamentariske anti-innvandringspartiet Alternativ for Tyskland (AfD), den muslim- og innvandrerfiendtlige Pegida-bevegelsen og flere høyreekstreme grupperinger tilknyttet fotballpøbler og kampsportmiljøer. I Chemnitz stemte over 20 prosent av velgerne på AfD i 2017-valget. Like før uroen i Chemnitz var ytre-høyre-grupperinger i Sachsen allerede på dagsorden på riksplan i Tyskland, etter at en politimann som framsto som deltager i en Pegida-demonstrasjon på privaten, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.