Eskalerende krise i Sahel – «Vi har tryglet Sikkerhetsrådet om å ta større ansvar»

Franske tropper går ombord i et transportfly i N'Djamena i Tsjad.
MANGLER STØTTE: «Hvis det ikke er fred og sikkerhet i Afrika kan ikke verden ha fred og sikkerhet. Dette inkluderer ikke bare Europa, men også Amerika og Asia», sier Senegals president Macky Sall i et lengre intervju med Deutsche Welle etter at han ble innsatt som leder i Den afrikanske union. Sall er sterkt bekymret for den eskalerende krisen i Sahel-regionen, der Frankrikes beslutning om å starte avviklingen av landets kontraterrorstyrke i Mali nå fører til enda større usikkerhet. Den senegalesiske presidenten mener de vestlige landene som brukte enorme ressurser i Afghanistan på terrorbekjempelse, burde rette blikket mot Sahel: «Vi […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.