Erna Solberg engstelig for norske anti-globalister – og Trumps høyre hånd får stadig mer makt (nyhetsbrev)

(Foto: SMK)

En russisk offensiv i Øst-Ukraina framstår i formiddag som den største eskaleringen på flere måneder, etter to døgn med trefninger med høye dødstall. Ulvedebatten på Stortinget pågår fortsatt, og Financial Times skriver på lederplass at Trump-statsbesøk i Storbritannia bør være utelukket etter innreiseforbudene. Ellers:   HVIT TERROR: Det var  27 år gamle Alexandre Bissonnette – en hvit, fransk-kanadisk universitetsstudent – som ifølge politiet utførte moskémassakren i Quebec alene. Motivet for terrorangrepet, der seks muslimer ble drept og fem alvorlig skadd, er ennå ikke kjent. I kommentarfelt på Facebook og i politiske diskusjoner med medstudenter skal Bissonnette de siste månedene ha framstått som et innvandringsfiendtlig, anti-feministisk «nett-troll» som var begeistret for Marine Le Pen og skal ha forsvart Donald Trumps ståsteder.  Bissonnette ringte selv og overga seg til politiet, så det blir svært spennende å se hva han eventuelt oppgir som motivasjon og inspirasjonskilder bak massedrapet, og hva de politiske reaksjonene blir.   SAMFUNNSFAG: Etter at partiene bak ulveforliket i morges ga regjeringen «marsjordre» om en «bredere tolkningen» av Naturmangfoldloven, gikk Venstre-politikerne i fistel. «Dette er spinnvilt. (…)  At stortingspolitikere enten ikke forstår e...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.