Erna disser Storbritannias forhandlingsevne og Trump tror mer på Wikileaks-Assange enn CIA (nyhetsbrev)

Akkurat nå pågår en senathøring i Washington om cybertrusselen fra Russland (og andre land). USA er nå i den spesielle posisjonen at den påtroppende presidenten offentlig undergraver sine egne etterretningstjenesters rapporter om russisk hacking under valgkampen, parallelt med at han fester lit til Julian Assange i Wikileaks - en mann som speaker Paul Ryan (R) i går kalte en håndlanger for Russland og som Trump selv antydet dødsstraff for i 2010. Den unike, åpne feiden mellom innflytteren i Det hvite hus (om, hjelp, 15 dager) og CIA/NSA/FBI splitter både Trumps rådgivere og republikanerne i Kongressen, der valgvinneren er i klinsj med blant andre John McCain og Lindsey Graham. Konflikten ble ikke mindre da det i går ble kjent at Trump vil bryte opp et viktig bindeledd mellom tjenestene og presidenten (ODNI) fordi han mener det har blitt for politisert og byråkratisk.   Erna Solbergs uttalelser om Brexit i forbindelse med en tale for CSU i Tyskland, er i skrivende stund hovedoppsl...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.