Trump har nylig bestått en kognitiv test med full pott: 30 av 30 mulige poeng, en test han selv skal ha insistert på å ta i forbindelse med sin årlige helsesjekk.

— Jeg har ikke funnet noen grunn til å tro at presidenten har noen problemer med sine tankeprosesser, uttalte Dr. Ronny L. Jackson, admiralen og presidentens lege til pressen i etterkant.

Utålmodig, ufokusert og repeterende

Bekymringene og spekulasjonene om hvorvidt president Donald Trump er mentalt frisk eller ikke har pågått siden han annonserte at han stilte til valg. Nylig har den mye omtalte boken «Fire and Fury», med beskrivelser av livet og kaoset i det hvite hus, blåst liv i debatten. Trump selv avskriver boken som et falsum og at det er forfatter Michael Wolff som er «mentalt tilbakestående». Wolff, som kritiseres for uklar kildebruk av flere, beskriver blant annet Trump som «utålmodig» og «ute av stand til å fokusere», og at han har en tendens til å gjenta setninger og historier ordrett, flere ganger på rad innen et tidsrom på få minutter. Fjerndiagnostiseringen har spent fra narsissistisk personlighetsforstyrrelse til demens og Alzheimer.