– Ekstremt og totalitært å be om forbud mot Muhammed-karikaturer

Sumaya Jirde Ali.

I Klassekampen torsdag gikk den muslimske aktivisten Qasim Ali ut og ba om forbud mot karikaturer av profeten Muhammed. Norsk-pakistaneren mener det vil «bidra til å skape ro, hindre radikalisering og øke anstendigheten i den norske debatten» hvis det blir straffbart i Norge og andre vestlige land med slike satiretegninger. – Karikaturtegninger er et verktøy for dem som ønsker å mobilisere til økt konflikt mellom Europa og den islamske verden. Ved å begrense adgangen til å publisere slike tegninger, begrenser man samtidig ekstremister på begge sider, mener  Qasim Ali. Avisa skriver at han setter sin lit til Kristelig folkeparti, som var det eneste partiet som ville beholde blasfemiparagrafen i den norske straffeloven da den ble stemt ut i 2009. Skribenten og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali er nå blant de norske muslimene som går hardt ut mot Qasim Alis utspill. – Det er ekstremt og totalitært å mene at man skal ha et forbud mot karikaturer. Hvis man tror at vi lever i et samfunn der det er aktuelt, er man veldig virkelighetsfjern. Dette er ikke komplisert – det er klinkende klart at karikaturer er innenfor ytringsfrihetens og lovens grenser, sier Jirde Ali til Filter Nyheter. Qasim Ali var, sammen med blant andre islamisten Mohyeldeen Mohammad (senere straffedømt), en av initiativtagerne bak den store karikaturdemonstrasjonen i Oslo for åtte år siden, der nær 3000 muslimer deltok. Begrunnelsen for demonstrasjonen var at Dagbladet hadde trykket en tegning av Muhammed som gris. Det skjedde fordi Arfan Bhatti (selv en del av islamistmiljøet) hadde gått til avisen med kritikk av PST for at noen hadde lenket til tegningen i et eksternt innlegg på sikkerhetstjenestens Facebook-side. I 2015 ble Ali fjernet fra talerlista på en ytringsfrihetsdemonstr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.