Eksploderer i sosiale medier: Her er tenåringenes våpenopprør i USA

Demonstrasjoner for strengere våpenlovgivning gjennomføres flere steder i USA onsdag. Her utenfor kongressbygningen i Washington.
En uke har gått siden 17 elever og lærere ble skutt og drept av en tidligere elev ved skolen Marjory Stoneman Douglas High i Florida. Skolemassakren ser, i motsetning til flere tidligere massedrap, ut til å skape en større debatt om å stramme inn våpenlovgivningen. USA er ett av tre land i verden (ved siden av Guatemala og Mexico) som har grunnlovsfestet retten til å bære og oppbevare våpen. Elever som overlevde skytingen har tatt til offentlige talerstoler og sosiale medier for å oppfordre folk til å engasjere seg og marsjere for strengere våpenregler. Profilert kommentator og pro Trump-aktivist Tomi Lahren […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.