VIDEO: Politiet fjernet streikevakter som blokkerte leveranse av øl på Karl Johan

(Foto: Harald S. Klungtveit)
Fellesforbundet provoserer igjen med å hindre en vareleveranse fysisk som ledd i hotell- og restaurantstreiken. Det skjer til tross for forrige ukes rettskjennelse som satte ned foten for de streikendes blokkering av lastebiler, da til Scandic-hoteller. Det var i 08-tida fredag morgen flere streikevakter gikk til det de kalte en sympatiaksjon ved en av Oslos mest kjente puber, Scotsman midt på Karl Johan. Der stilte de refleksvest-kledde streikende seg inntil lasteluka på en bil fra Ringnes slik at det ikke var mulig for sjåføren å losse ølfat og andre drikkevarer. 

Tilkalte politiet

Ringnes-sjåføren prøvde først å argumentere overfor streikevaktene på egen hånd. Så kom daglig leder på Scotsman, Joachim Langebrekke, ut i paradegata for å få klarlagt situasjonen og be aksjonistene flytte seg. Men han tok kontakt med politiet da aksjonistene gjorde det klart at de kom til å bli stående. – Vi skal ha varelevering som de blokkerer, og når jeg snakker med dem sier de bare at «Norge er et fritt land og vi står hvor vi vil». Jeg ringte politiet, siden det er de som er ansvarlig for å ta seg av ordensforstyrrelser, sa Langebrekke til Filter Nyheter underveis i situasjonen. Her er en av de opphetede samtalene mellom Scotsman-sjefen og aksjonistene:

– Du driver med e...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.