Eks-etterretningssjef Grandhagen blir superkonsulent for DNB: – Han burde trolig vært ilagt karantene

Den nylig avgåtte sjefen for Etterretningstjenesten, Kjell Grandhagen (61),  har inngått en omfattende avtale med DNB om konsulenttjenester. Det ble kjent under et arrangement i regi av Den norske atlanterhavskomité der Grandhagen ble intervjuet av Christian Borch torsdag kveld. – Jeg jobber i hovedsak for DNB, med langsiktige politiske utviklingstrekk, noe det selvfølgelig er stort behov for også for den som forvalter penger, sa Grandhagen fra scenen på spørsmål om sine framtidsplaner. 61-åringen ble sivilist ved årsskifet, da han overlot ledelsen av E-tjenesten til generalløytnant Morten Haga Lunde.  

Flerårig kontrakt

I Brønnøysundregisteret framgår det at Grandhagen 19. januar opprettet enkeltmannsforetaket «Kjell Grandhagen Strategic Consulting». Men det er altså trolig bare DNB som de nærmeste årene får nyte godt av den eksklusive bedriftsrådgivningen. – Jeg har etablert mitt eget enkeltmannsforetak og er slik sett leid inn som konsulent av DNB, bekrefter Grandhagen overfor Filter Nyheter. – Er det en langsiktig kontrakt? – I hvert fall et par år. Grandhagen sier han ikke var i kontakt med DNB før han gikk av som E-sjef. – Jeg skal jobbe med geopolitikk og utviklingen i ulike områder, sier han.

– Problematisk

Kjetil Stormark, redaktør for nettstedet aldrimer.no, har fulgt E-tjenesten som journalist og kommentator i en årrekke. Han setter spørsmålstegn ved at det bare går uker fra forsvarstoppen gikk av til han leverer analyser til næringslivet.

– En slik rolle som rådgiver for et kommersielt selskap er ikke uproblematisk. Det er meget kort tid siden Grandhagen gikk av som sjef for Etterretningstjenesten. Grandhagen har hatt tilgang til Norges viktigste hemmeligheter. Selv om han trolig vil greie å manøvrere mellom hvilken kunnskap han kan dele og det han ikke kan gi av informasjon, vil det kunne bli mange krevende gråsoner, sier ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.