Dugins myter – mytene om Dugin

Aleksandr Dugin mener «atlantister» og «globalister» prøver å ta kontroll over det tidligere Sovjetunionen, og at det trengs et eurasisk imperium som kan motstå dem.

Han er tilhenger av en mystisk form for russisk-ortodoks kristendom, men hyller Stalin.

Han mener at Vladimir Putin har to sider: En «solar» Putin som temmet oligarkene og bygde en stat sterk nok til å begynne å samle de «russiske» landene igjen, og en «lunar» som gav opp forsøket på å erobre Ukraina i 2014 og fikk ham sparket som professor.

I utlandet har han blitt kalt «Putins hjerne».

Men hvem er egentlig Aleksandr Dugin, som for en uke siden mistet datteren i et bombeattentat i Moskva? Og hva slags innflytelse har han egentlig?

Sin fars datter

Det var en bombe plassert i bilen hun kjørte som ble Daria Dugins endelikt. Trolig skulle faren vært med i bilen.

Russland beskylder ukrainsk etterretning for å stå bak drapet, ved hjelp av en ukrainsk kvinne som flyttet til Russland i juni.

Andre har pekt mot en hittil ukjent russisk motstandsgruppe, eller til og med spekulert i at de russiske myndighetene har villet sende et signal til sine mange kritikere til høyre – som inkluderer flere ledende navn fra den første Ukraina-krigen i 2014.

Daria Dugina var stolt av å være sin fars datter, og sto for mange av de samme ideene. Hun jobbet som journalist ...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.