Døden på stålverket – slik blir den neste Filter-forsiden

I 1930 bestemte Det øverste råd for nasjonaløkonomien i Sovjetunionen at det skulle bygges et nytt jern- og stålverk i industribyen Mariupol. De første jernplatene på Azovstal rullet ut tre år seinere. Etter Den andre verdenskrig og nazistenes tilbaketrekking ble verket bygget om – kanskje var det da det ble anlagt atombombe-sikre bunkerser i bakken under smelteovnene. 70 år senere ble det bruk for dem, da russiske separatister forsøkte å innta byen i etterkant av Krim-okkupasjonen i 2014. Og etter invasjonen i år har bomberommene i ukesvis beskyttet et hundretalls sivilister sammen med beleirede soldater fra Azov-regimentet – de siste gjenværende […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.