Anonym skribent «råder» norske politikere til å frykte voldsangrep fra nordmenn som er i «krig med Islam»

  Det populære norske anti-innvandringsnettstedet Document, der Hans Rustad (66) er redaktør, publiserte mandag kveld en kommentarartikkel som slår fast at Norge er i «krig med islam» og at nordmenn «ikke lenger kan oppføre seg som i en fredssituasjon». Skribenten vil blant annet ha tiltak som overvåkning av alle norske moskeer, totalforbud mot hijab, deportering av terrormistenktes familiemedllemmer og konfiskering av verdisakene deres. Men teksten går også langt i å antyde at norske politikere, «selv om de er beskyttet av livvakter», kan forvente voldsangrep fra høyreekstreme nordmenn fordi politikerne har «sveket oss». «Politikerne er redd for islamistene, men mitt råd er å bli mye mer redd for det norske folks raseri. Folk vil ikke ha ledere som lurer og sviker dem. Husk at nordmenn har vært vikinger, ikke bare veikinger», heter det i artikkelen, som er ledsaget av et bilde av vikinger med skjold og sverd (fra tv-serien Vikings). Teksten refererer til at «mye kan skje» og at politikerne kan vente seg en «kraftig reaksjon» fra borgere som hittil har gitt avkall på å bruke vold. Det er ikke kjent hvem som har skrevet det oppsiktsvekkende innlegget, som refererer til terrorangrepet i Manchester og sikkerhetstiltakene i Norge 17. mai.  Artikkelen er signert pseudonymet «Smalsarhorn» og publisert under vignetten «gjesteskribent» på Document. Redaktør Hans Rustad vil ikke svare på spørsmål om artikkelen eller forfatteren direkte overfor Filter Nyheter, men skriver i en e-post at han senere vil publisere et «åpent svar» på eget nettsted. (Redigering: Rustads svarinnlegg er nå publisert og ligger her, red. an...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.